Ring nu: 43908400

KULSYRE SOM DRIVMIDDEL I SPRAYDÅSER

 Kulsyre Som Drivmiddel

 

Kulsyre kendes primært fra øl, sodavand og champagne, og kun de færreste ved, at kulsyre også har fundet vej til spraydåser for at give dem endnu flere fordele.

 

Tilbage i slutningen af 90´erne fandt en klog mand ud af, at den harmløse kulsyre kunne anvendes som drivmidlet i spraydåser i stedet for det brandfarlige Butan og Propan gas, som de fleste den dag i dag fortsat anvender.


Butan og Propan har de uheldige egenskaber at være ekstremt brandfarlige, hvorfor en sådan spraydåse skal opbevares helt særligt. Derudover fylder gassen meget i dåsen (40-60%) og giver dermed langt mindre produkt.


Butan og Propan gas giver også den uheldige egenskab, at produktet der kommer ud, flyver opad og dermed er brugeren i større grad udsat for indåndinger, som kan være skadelige om produktet er skadeligt.


Kulsyre derimod er fuldstændig harmløst, og ville ikke være til at finde i vores øl, sodavand og champagne, hvis det var forbundet med nogen uheldige egenskaber for mennesker.


Kulsyre er ikke brandfarligt, og det betyder, at der ikke er de samme opbevarings- og
mærkningsbesværligheder forbundet hermed.


Kulsyre fylder samtidig ikke meget i dåsen. Faktisk er der kun brug for 4%, hvilket efterlader hele 96% produkt til brugeren.


Kulsyre er ikke påvirkelig ved selv meget lave temperaturer og bevarer sin fulde kapacitet.


Kulsyre påvirker ikke drivhuseffekten og er dermed ikke miljøbelastende på samme måde som Butan og Propan gas.


Kulsyren sørger for at produktet kommer ud som mikrodråber i stedet for en aerosoltåge.

Mikrodråber falder automatisk nedad, og det betyder, at sprøjtes der under næsehøjde, vil indånding ikke være påvirket.


En uheldig detalje er der dog forbundet med kulsyre som drivmiddel. Det er en dyrere produktionsproces end Butan og Propan gas.


TG-CLEAN A/S har som nogen af de første i verden fået produceret vores dåser med kulsyre som
drivmiddel og har mere end 20 års erfaring med løsningen.